מדוע מבצעים כריתת רחם?
יש מגוון רחב של מצבים בהם עולה צורך בכריתת רחם.
ההחלטה על כריתת רחם היא החלטה משמעותית שיש לקבל אותה לאחר שנשקלו בזהירות כל החלופות הטיפוליות.
האם כריתת הרחם מבוצעת ע"י חתך גדול או ע"י לפרוסקופיה (ניתוח זער פולשני)?
ברוב המוחלט של המקרים ניתן לבצע את כריתת הרחם באופן לפרוסקופי זער פולשני ע"י רופא המיומן בכך.
האם כורתים גם את החצוצרות והשחלות?
ברוב המקרים של כריתת רחם ממליצים לכרות גם את החצוצרות שכן כריתתן מורידה את הסיכון לתחלואה בסרטן שחלה בהמשך החיים. במידה ואין חשד למחלה ממאירה- ברוב המקרים השחלות לא יכרתו.
האם לאחר כריתת רחם יהיו לי תופעות לוואי של גיל המעבר?
במידה והשחלות נשארות ולא מוצאות יחד עם הרחם (כפי שקורה ברוב המקרים)- לא צפויות תופעות של גיל המעבר לאחר הניתוח אך יתכן וגיל המעבר יופיע בעתיד בגיל מוקדם יותר ממה שהיה מופיע ללא כריתת הרחם.
מה ההכנות הנדרשות לקראת ניתוח לכריתת רחם?
כמו בכל ניתוח לפרוסקופי- מומלץ לרחוץ את הבטן ובעיקר את הטבור בערב שלפני הניתוח. יש להגיע לניתוח לאחר צום של 6-8 שעות לפי הנחיות הצוות המנתח טרם הניתוח. במירב המקרים לא נדרשת כל הכנה מעבר לכך.
מה תקופת ההחלמה הצפויה לאחר ניתוח לכריתת רחם?
האשפוז בבית החולים יהיה לרוב של לילה אחד עד שני לילות. כמובן, שבמידה ואת מרגישה שאת זקוקה לזמן החלמה נוסף בבית החולים- הדבר מתאפשר.
במהלך ההחלמה בבית מומלץ להימנע משהייה ארוכה מדי במיטה. מומלץ להתנייד ולחזור לפעילות בהדרגה. לרוב, לאחר כ2-3 שבועות תחזרי לשגרה מלאה.
האם צפוי שינוי בקיום יחסים לאחר ניתוח לכריתת רחם?
מאחר ובמהלך הניתוח לכריתת הרחם אין פגיעה בנרתיק- לא צפוי שינוי בקיום יחסים. עבודות שבדקו נושא זה אף מצאו כי אם היה שינוי- הרי שהיה מדובר בשינוי לטובה מאחר והבעיה שהפריעה לפני הניתוח (דימומים, כאבים וכדומה)- חלפה!
פרופ' דיאור מתמחה בביצוע ניתוחים זער פולשניים לכריתת רחם.
ליעוץ וקביעת תור לפרופ' דיאור לחצי כאן